У БПП пояснили, чому не приймають закон про спецконфіскацію

У БПП пояснили, чому не приймають закон про спецконфіскацію

У законопроекті закладено механізми рейдерства, яке може торкнутися простих людей, зазначив Карпунцов

В законі про спецконфіскацію закладено механізм рейдерства. Про це, в інтерв’ю журналістам у парламенті, заявив народний депутат із фракції «Блок Петра Порошенка» Валерій Карпунцов.
«Законопроект про так звану спецконфіскацію ніяк не можемо прийти, адже немає нормального , відкритого обговорення і спільної роботи над ним… Якби розробку цього документу вивели в русло конструктивного діалогу, то ми обов’язково знайшли би компромісне рішення, адже ніхто не проти конфіскувати активи банди Януковича в дохід держави і використати на армію чи соціальні речі… Але основний запобіжник тих, хто не голосує за цей проект закону, це те, що в ньому закладено механізми рейдерства, яке може торкнутися простих людей», – зауважив парламентар.
«Я особисто не розумію, чому цей законопроект з’являється виключно в день, коли його ставлять на голосування. Нам треба вивчити його досконало, адже він містить певні суперечності і дискусійні моменти. Мені навіть доводилося кілька разів над ним працювати, але під час голосування виявляється, що в ньому немає нічого з того, що напрацювали… , інша редакція з’являється. Причина мабуть в тому, що його хочуть винести на
голосування в таємній редакції, що недопустимо…», – зауважив Карпунцов.
Нагадаємо, у середині вересня Кабмін вніс на розгляд парламенту оновлений проект закону про конфіскацію коштів і розраховує на конструктивну та результативну дискусію щодо законопроекту, а також подальше його прийняття.
У четвер, 22 вересня, Верховна Рада тричі провалила голосування за даний законопроект.
23 вересня під час години запитань до уряду в парламенті прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав депутатів вже на наступному пленарному тижні ухвалити проект закону про спец конфіскацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: