У церкві Московського патріархату скаржаться, що Константинополь не озвучив план дій створення Помісної церкви

У церкві Московського патріархату скаржаться, що Константинополь не озвучив план дій створення Помісної церкви
Вселенський патріарх Варфоломій повинен представити Україні дорожню карту

«Думаю, що екзарх, який приїде від Вселенського патріархату на Собор, має внести ясність», - сподівається митрополит Симеон

Митрополит Вінницький і Барський Симеон вважає, що Вселенський патріарх Варфоломій повинен представити Україні дорожню карту, де буде чітко записано, що треба робити, щоб процес створення Помісної церкви проходив у канонічному полі. Про це він розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами Симеона, мають бути якісь перехідні положення для того, щоби унеможливити суперечки, які є зараз між двома предстоятелями (митрополитом УАПЦ Макарієм і патріархом УПЦ КП Філаретом). Також повинен бути статутом, за яким житиме церква.

«Думаю, що екзарх, який приїде від Вселенського патріархату на Собор, має внести ясність, як цей процес відбуватиметься», - сподівається митрополит Симеон.

А зараз, зазначає владика, не можна сказати конкретно, як і що буде. «Ми і самі цього до кінця не знаємо, але сподіваємось, що все відбудеться мирно і спокійно, а в результаті переможцем буде не перша чи друга, чи третя сторони, а Христос, який об’єднає навколо Себе усіх православних українців», - сподівається митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Нагадаємо, 13 листопада. зірвалась запланована зустріч єпископів УПЦ МП із президентом. Єпископів зібрали у Лаврі і не пустили на зустріч з головою держави в Українському домі. 

На думку владики Симеона, організатори зустрічі спланували заздалегідь все так, щоб вона не відбулася. Натомість верхівка УПЦ МП провела Синод та Собор, де схвалила рішення не брати участі в Об’єднавчому соборі.

Як повідомлялося, Порошенко і глава УПЦ МП Онуфрій поговорили по телефону.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: