«Повірте, у серці і в думках архієреїв зовсім інше». Митрополит розказав про справжні настрої в УПЦ МП

«Повірте, у серці і в думках архієреїв зовсім інше». Митрополит розказав про справжні настрої в УПЦ МП

«Старе й забуте радянське «всі за» спрацювало і на Соборі», - пояснює скандальне рішення УПЦ МП митрополит

Митрополит Вінницький і Барський Симеон впевнений, що президент зможе змінити ставлення єпископів Московського патріархату до створення Помісної церкви в Україні. Про це він розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами владики, попри те, що 13 листопада єпископи УПЦ МП проголосували за те, що не братимуть участі в Об’єднавчому соборі, «у серці і в думках багатьох архієреїв зовсім інше».

«Слабкості є в усіх людей, ніщо людське не чуже навіть архієрею. Старе й забуте радянське «всі за» спрацювало і на Соборі, коли питання поставили на голосування», - впевнений Симеон.

Також митрополит зазначив, що всі архієреї на місцях можуть самі вирішувати, як їм вчиняти, незважаючи на рішення Собору. «Чи не вперше Онуфрій сказав нам, що Собор ухвалив загальне рішення, але наше особисте рішення залишається тільки за нами. Кожен може подумати і сам вирішити, як поступити», - стверджує владика Симеон.

Нагадаємо, 13 листопада. зірвалась запланована зустріч єпископів УПЦ МП із президентом. Єпископів зібрали у Лаврі і не пустили на зустріч з головою держави в Українському домі. 

На думку владики Симеона, організатори зустрічі спланували заздалегідь все так, щоб вона не відбулася. Натомість верхівка УПЦ МП провела Синод та Собор, де схвалила рішення не брати участі в Об’єднавчому соборі.

Як повідомлялося, Порошенко і глава УПЦ МП Онуфрій поговорили по телефону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: