У Данії пам'ятник Шевченку розмалювали кольорами прапора РФ. У посольстві України відреагували (фото)

У Данії пам'ятник Шевченку розмалювали кольорами прапора РФ. У посольстві України відреагували (фото)
Фото з відкритих джерел

Великий Кобзар був розфарбовий у російський триколор

Ймовірно в ніч на 21 червня, напередодні футбольного матчу Данія-Росія, було сплюндровано пам’ятник українському генію – Тарасу Григоровичу Шевченку у місті Копенгаген. Про це повідомили в пресслужбі Посольства України в Королівстві Данія.

Великий Кобзар був розфарбовий у російський триколор, а на постаменті скульптури можна було побачити вже давно відомі елементи російської пропаганди.

.

«Категорично засуджуємо цей прояв вандалізму та провокацію проти України. Цей ганебний випадок вчергове демонструє цивілізованому світу, що російська агресія проти України реальна. Жодної «громадянської» війни в Україні немає, а є лише злочинні дії Кремля, які переслідують усе святе для кожного Українця в будь-якому куточку світу», – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі повідомили, що звертатимуться до правоохоронних органів Данії, щоб розпочати негайне розслідування та покарати винних.

Також стало відомо, що станом на 22 червня пам’ятник відновили.

.jpg_122

Як повідомлялося раніше, у селі Підпечери Івано-Франківської області 5 березня вандали сплюндрували пам’ятник Тарасу Шевченку. На думку міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, це було зроблено спеціально до дня народження поета.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: