У Держдепі заявили про небажання дипломатів КНДР до мирних переговорів

У Держдепі заявили про небажання дипломатів КНДР до мирних переговорів

Чиновники Північної Кореї не показали жодних ознак зацікавленості або готовності до переговорів про ядерне роззброєння, зазначила Нойєрт

Представниця Держдепу США Гізер Нойєрт оприлюднила заяву, в якій повідомила, що дипломати Північної Кореї під час спілкування з американськими колегами не  виявили бажання і готовність вести переговори.

«Чиновники Північної Кореї не показали жодних ознак зацікавленості або готовності до переговорів про ядерне роззброєння», — підкреслила вона.

За її словами, між дипломатами США і КНДР відкриті прямі канали зв'язку, якими вони могли б почати діалог.

Нойєрт додала, що Північна Корея не відповіла США, незважаючи на запевнення, що Вашингтон не зацікавлений в поваленні нинішнього режиму або його зміну.

Раніше міністр закордонних справ КНДР Рі Йонг Хо заявив, що КНДР має намір збивати бомбардувальники США в міжнародному повітряному просторі.

За його словами, президент США Дональд Трамп «схоже, погрожував КНДР зміною режиму», тому Пхеньян залишає за собою право приймати контрзаходи.

«Оскільки США оголосили війну нашій країні, ми будемо мати повне право приймати контрзаходи, в тому числі право збивати стратегічні бомбардувальники Сполучених Штатів, навіть якщо вони не знаходяться в повітряному просторі Північної Кореї», - заявив глава МЗС КНДР.

Як повідомлялося, виступаючи на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку, президент США Дональд Трамп пригрозив «повністю знищити» Північну Корею.

Сам Кім Чен Ин, коментуючи виступ Трампа в ООН, назвав президента США «психічно ненормальним» і пообіцяв, що Північна Корея зробить «небувало жорсткі заходи» у відповідь на американські погрози.

В четвер ввечері Трамп підписав указ про розширення санкцій проти КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: