У Флориді відбудеться перерахування голосів на виборах

У Флориді відбудеться перерахування голосів на виборах

Перерахування пройде через малий розрив між кількістю голосів

Влада американського штату Флорида ухвалила рішення про автоматичне перерахування голосів, щоб виявити переможця проміжних виборів у Сенат і губернатора, що пройшли 6 листопада.

Про це повідомляє Reuters.

Результати перерахунку обіцяють оприлюднити не пізніше наступного четверга, 15 листопада.

За останніми даними, жителі Флориди обрали в Сенат республіканця Ріка Скотта, який займав пост губернатора штату. Однак його суперник демократ Білл Нельсон відстав від нього на 12,5 тисяч голосів, тобто різниця між кандидатами становить приблизно 0,15%.

Не визначено і переможця боротьби за губернаторське крісло. Республіканець Рон ДеСантіс випереджає демократа Ендрю Гіллума на 33,7 тисячі голосів, або 0,41 відсотка. Гіллум, який може стати першим афро-американським губернатором Флориди, ініціював перерахунок голосів.

Пильний інтерес до Флориди викликала заява Скотта про те, що демократи могли організувати вкидання в округах Бровард і Палм-Біч. Жодних доказів своїх слів він не навів.

За результатами проміжних виборів до Конгресу США, Демократична партія вперше за вісім років заволодіє більшістю в Палаті представників, натомість республіканці утримають контроль над Сенатом.

Зазначимо, що на «гарячу лінію» американської неурядової організації Комітет юристів за громадянські права до полудня вівторка, 6 листопада, надійшло 17,5 тис. скарг на проблеми при голосуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: