У Франції вбили блогера, який критикував Кадирова

У Франції вбили блогера, який критикував Кадирова
44-річний чеченський блогер Імран Алієв був убитий в одному з готелів Лілля на півночі Франції

Алієв розміщував у мережі дуже критичні записи щодо чеченського лідера Рамзана Кадирова

У французькому місті Лілль убитий 44-річний чеченський блогер Імран Алієв, який критикував режим лідера Чечні Рамзана Кадирова.

Про це повідомляє Le Point.

За даними видання, вбивство сталося минулого четверга, 30 січня, в номері готелю в центрі Лілля. Але про це стало відомо широкому загалу лише 3 лютого. На тілі убитого були «множинні рани грудей», поліція знайшла знаряддя вбивства на місці злочину.

Убитий блогер, також відомий під псевдонімом Мансур Старий, і людина, яка супроводжувала його, прибули в Лілль з Бельгії в ніч з середи на четвер.

Алієв розміщував в Facebook і YouTube вкрай критичні записи щодо авторитарного чеченського лідера Рамзана Кадирова, якого регулярно звинувачують у порушеннях прав людини. У відео він стверджував, що минулого літа на нього вже скоювали замах.

Джерело в поліції повідомило, що вбивство «має всі характеристики політичного мотиву», але офіційно хід розслідування не коментується. У прокуратурі Лілля лише заявили, що ніяких арештів не проводилося.

Зазначимо, п'ять місяців тому в центрі Берліна серед білого дня вбили 40-річного громадянина Грузії Зелімхана Хангохвілі.

Хангошвілі воював у другій чеченській війні проти російських військ на Північному Кавказі в 2001-2005 роках. Він був польовим командиром і близьким союзником чеченського президента Аслана Масхадова. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: