У Гройсмана назвали основного торгівельного партнера України в ЄС

У Гройсмана назвали основного торгівельного партнера України в ЄС

Наталія Микольська зазначила, що український товар, заходячи в Німеччину, може далі розповсюджуватися на всю територію ЄС

Європейський союз – це для України єдине митне утворення. Про це заявила в ефірі «5 каналу» заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська.

На запитання, кому з країн ЄС цікаві українське взуття і одяг, Микольська сказала: «Ви знаєте, Європейський союз – це для нас єдине митне утворення, тому і наша статистика, і статистика ЄС, як функціонує цей ринок, ми бачимо, що товар заходить в одну країну, де, наприклад, розташована материнська компанія або її компанія-дистриб’ютор, а далі він може розповсюджуватися на всю територію ЄС, оскільки там немає сплати мит і там немає цього митного контролю».

«Тому якщо ми бачимо, що зараз Німеччина є основний наш торгівельний партнер в ЄС в принципі, то це не виключає те, що товар, заходячи в Німеччину, далі не розходиться по території ЄС», - зазначила вона.

Микольська додала: «Адже ми знаємо, що є багато брендів іспанських – до легкої промисловості повертаємося – товар заходить на їхні логістичні склади, які можуть знаходитися в Польщі, які можуть знаходитися в інших країнах прикордонних, а звідти розподілятися по всій Європі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: