У ЄС хочуть персональних санкцій проти фігурантів «списку Магнітського»

У ЄС хочуть персональних санкцій проти фігурантів «списку Магнітського»

«Список Магнітського», названий у пам’ять про померлого в московському СІЗО аудитора, передбачає візові та економічні санкції проти росіян, причетних до порушень прав людини

Європарламент прийняв резолюцію про боротьбу з корупцією, в якій, зокрема, закликав Раду ЄС запровадити персональні санкції проти 32 фігурантів «списку Магнітського».

Про це повідомляє DW.

За документ проголосували 578 депутатів, проти - 19, ще 68 - утрималися. Депутати пропонують заборонити фігурантам списку в'їзд в країни Євросоюзу і заморозити їхні європейські активи.

«Список Магнітського», названий у пам’ять про померлого в московському СІЗО аудитора, було прийнято Конгресом США в кінці 2012 року, пізніше його було розширено.

Документ передбачає візові та економічні санкції щодо росіян, причетних до порушень прав людини.

Європарламент схвалив список з 32 фігурантів ще в 2014 році, відтоді неодноразово закликав ЄС запровадити санкції проти них.

Сергій Магнітський помер у СІЗО «Матроська тиша» в листопаді 2009 року. Його звинувачували в причетності до організації незаконного повернення надмірно сплаченого податку на прибуток за 2006 рік. 

Магнітський керував відділом податків і аудиту в фірмі Firestone Duncan, яка надавала юридичні послуги в тому числі фонду Hermitage Capital Management. У 2012 році США прийняли так званий акт Магнітського, який ввів персональні санкції проти осіб, яких у Вашингтоні підозрюють в причетності до загибелі юриста.

«Закон Магнітського» було ухвалено в грудні 2012 року, а в квітні 2013 Мінфін США почав складати санкційні списки російських громадян, яких вважає винними в смерті Магнітського.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: