У Кабулі терористи штурмували пологовий будинок, є жертви

У Кабулі терористи штурмували пологовий будинок, є жертви
Жінку привезли в лікарню швидкої допомоги у Кабулі через поранення після нападу на пологовий будинок «Лікарів без кордонів» Афганістан, 12 травня 2020 року

Представник талібів Забіулла Муджахід заперечує причетність «Талібану» до інциденту

Вранці 12 травня троє озброєних бойовиків увірвалися в пологовий будинок, яким керує благодійна організація «Лікарі без кордонів» в шиїтській частині афганської столиці Кабула, і почали перестрілку з силами безпеки, в результаті якої загинули щонайменше четверо цивільних.

Міністерство внутрішніх справ Афганістану повідомило, що ще декілька людей зазнали поранень в результаті нападу на медзаклад, розрахований на 100 лікарняних ліжок.

За повідомленнями, один із нападників також убитий, одне з приміщень будівлі звільнили від бойовиків, рятувальна операція триває, додали в МВС.

Наразі понад 80 жінок і немовлят евакуйовані з лікарні в ході операції силовиків.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальності за напад. Офіційний представник талібів Забіулла Муджахід заперечував причетність «Талібану» до інциденту.

Як таліби, так і угруповання «Ісламська держава» ведуть активну діяльність в Кабулі і його околицях і часто завдають ударів по військових і силах безпеки, а також цивільних особах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: