У Китаї за п’ять років у корупції викрили 1,34 млн чиновників

У Китаї за п’ять років у корупції викрили 1,34 млн чиновників

Голова КНР Сі Цзіньпін зробив основою своєї політики антикорупційну кампанію

У Китаї після 2012 року покарали близько 1,34 млн чиновників, викритих у корупції. Про це повідомляє центральна комісія Комуністичної партії з перевірки дисципліни, передає Reuters.

Зазначено, що голова КНР Сі Цзіньпін зробив основою своєї політики антикорупційну кампанію, яка носить назву «стратегія тигрів і мух» (мова йде про високопосадовців і чиновників, що працюють на незначних посадах).

«Серед покараних за корупцію 648 тис. були чиновниками з сіл і селищ, чиї злочини відносяться до дрібної корупції. Крім того, наглядові органи перевірили 155 тис. партійних організацій (майже 95% усіх структур партії)», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, під підозру потрапляють і великі чиновники. У серпні китайська влада почала розслідування відносно глави антикорупційного комітету Міністерства фінансів Мо Цзяньчена. До цього за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями з метою збагачення було звільнено начальника управління з контролю за безпекою на виробництві Яна Ханьніна. У січні комісія КПК із перевірки дисципліни засудила чиновника фінансового управління повіту Поян Лі Хуабо до довічного тюремного ув'язнення. Він був звинувачений в корупції і деякий час провів у Сінгапурі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: