У Комітеті виборців розповіли, хто з кандидатів у президенти проводить незаконну агітацію

У Комітеті виборців розповіли, хто з кандидатів у президенти проводить незаконну агітацію
В Україні 31 грудня 2018 року стартувала президентська передвиборча кампанія

Кошель зауважив, що деякі кандидати у президенти відверто маніпулюють на політичній рекламі

Комітет виборців України повідомив про перші факти незаконної агітації на виборах президента України. Зокрема йдеться про агітацію на користь Сергія Капліна, Андрія Садового і Валентина Наливайченка, повідомляє прес-центр КВУ.

«У місті Києві та інших регіонах України розміщено білборди з агітацією на користь С. Капліна та Садового, які не мають вихідних даних (відомості про установу, що здійснила друк, тираж, інформація про осіб, відповідальних за випуск, замовники відповідних матеріалів). Це є порушенням ч. 3 ст. 59 Закону «Про вибори президента України», - йдеться у повідомленні КВУ.

Зазначається, що ці білборди було розміщено за кілька місяців до початку виборчого процесу, однак після офіційної реєстрації кандидатів вони вважаються передвиборчою агітацією, а тому мають розміщуватися із обмеженнями.

Зокрема, агітація має містити вихідні дані та оплачуватися із виборчих фондів кандидатів.

«Також це стосується рекламних матеріалів на користь Наливайченка, що розміщені в низці українських Інтернет-видань. У КВУ припускають, що ці матеріали не були оплачені із виборчого фонду кандидата, оскільки були розміщені ще до його офіційної реєстрації», - йдеться в повідомленні.

За словами голови КВУ Олексія Кошеля, «всі матеріали, що агітують голосувати «за» чи «проти» цих осіб, мають бути розміщені відповідно до виборчого законодавства».

У Комітеті виборців України розповіли, що й інші потенційні кандидати проводять активні рекламні кампанії, що свідчить про свідомі маніпуляції та публічну неповагу до основних принципів демократичних виборів.

В Україні 31 грудня 2018 року стартувала президентська передвиборча кампанія. Наразі ЦВК офіційно зареєструвала п’ятьох кандидатів на пост президента України: екс-міністра екології Ігоря Шевченка, екс-голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка, лідера Аграрної партії Віталія Скоцика, народного депутата України Сергія Капліна та міського голову Львова Андрія Садового.

Президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня.

 До вашої уваги: 
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: