У Львові оштрафували військового комісара за публікацію списків призовників

У Львові оштрафували військового комісара за публікацію списків призовників
Суд оштрафував військового комісара Львівщини за публікацію у Facebook списків призовників

За рішенням суду військовий комісар має сплатити 5100 гривень штрафу

Військового комісара Львівського обласного військового комісаріату оперативного командування «Захід», Олександра Тіщенка, визнали винним у розголошенні персональних даних осіб, які ухилялися від призову.

Про це йдеться у постанові Личаківського районного суду Львова.

У документі вказано, що оприлюднення імен призовників є порушенням їхніх прав на захист персональних даних.

«Визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст.188-39 КУпАП та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 5100 гривень. Також стягнути на користь держави 352,40 грн. судового збору у справі», — йдеться у постанові.

Позов до суду щодо дій посадовця подало регіональне представництво уповноваженого з прав людини у Львівській області.

«Ми вважаємо, що це було розголошення персональних даних й наша позиція була викладена у протоколі, який розглядався судом» — зазначила представниця регіонального представництва уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Львівській області, Наталія Малих.

Впродовж десяти днів комісар може подати апеляцію.

У коментарі Громадському радіо керівник Західного регіонального прес-центру Міністерства оборони України, Олександр Поронюк сказав, що військовий комісаріат наразі не дає оцінок рішенню суду. Втім додав: «Такого не може бути, що вивішують списки заборгованості мешканців на під’їздах, що друкують у газетах імена людей, які повинні сплатити аліменти і тут за те, що комісар виконує свої обов’язки його ще й повинні покарати. Хіба тут є логіка? Олександр Тіщенко – завжди добросовісно виконував свою роботу, мав одні з найвищих результатів по обліку військовозобов’язаних у Львівській області», — сказав Олександр Поронюк.

Зазначимо, у листопаді на офіційній Facebook сторінці Львівського обласного військового комісаріату оприлюднили імена 15-ти тисяч людей, які ухиляються від строкової служби. Згодом через масові скарги призовників сторінку військкомату заблокували.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: