У маєтку першого заступника Миколаївського губернатора знайшли тунелі з золотом, іконами та антикваріатом

У маєтку першого заступника Миколаївського губернатора знайшли тунелі з золотом, іконами та антикваріатом

СБУ спільно з військовою прокуратурою припинила корупційну діяльність групи високопосадовців на чолі з першим заступником глави Миколаївської ОДА

Під час першого етапу спецоперації з припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником губернатора Миколаївської області правоохоронці затримали двох помічників заступника губернатора у центрі Миколаєва після отримання хабара у розмірі вісімдесят тисяч доларів США. Про це повідомляє прес-центр СБУ.
«Гроші були частиною суми у 92 тисячі американських доларів, яку чиновники вимагали від підприємця за сприяння у оформленні документів на видобуток корисних копалин. При затриманні співробітники СБ України були змушені застосувати зброю», - йдеться у повідомленні.
СБУ повідомляє, що на другому етапі операції співробітники Служби та прокуратури провели санкціоновані обшуки на робочих місцях та за місцем проживання фігурантів справи, у тому числі в маєтку першого заступника губернатора.
«Високопосадовець зберігав вдома валізу з 300-ми тисячами доларів США та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло. У сейфах також зберігалася «чорна бухгалтерія», яка доводить проведення корупційних оборудок», - заявляють в СБУ.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Першого заступника губернатора та заступника голови однієї райдержадміністрацій Миколаївщини затримано згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Тривають невідкладні слідчі дії.
Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що перший заступник голови Миколаївської ОДА офіційно затриманий слідчим військової прокуратури і поміщений в ізолятор тимчасового утримання міста Одеси.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: