У Мін’юсті шоковані: За 2015 рік НАЗК перевірило декларації лише 30 керівників. За 2016-й - нічого

У Мін’юсті шоковані: За 2015 рік НАЗК перевірило декларації лише 30 керівників. За 2016-й - нічого
Наталія Севостьянова
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Мін’юст неодноразово озвучував претензії до НАЗК

Перший заступник міністра юстиції та голова конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК Наталія Севостьянова в інтерв'ю «Главкому» розповіла, що за 2015 рік Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевірило декларації лише 30 керівників, а за 2016-й, взагалі, нічого не зроблено.

За її словами, Мін’юст неодноразово озвучував претензії до НАЗК. Севостьянова пояснила, чому цей орган з усіх новостворених антикорупційних органів став найскандальнішим.

«Причина в колегіальності, про яку я вже сказала. Ми спілкуємося зі співробітниками НАЗК, які керують апаратом, обіймають ключові посади. І вони, аналізуючи роботу зсередини, розповідають про проблеми: готується багато рішень, виконують багато роботи, але потім на рівні керівництва це все зупиняється. Тому питання колегіальності є ключовою проблемою. Ми розуміємо, чому закладали її спочатку: щоб ніхто не міг вплинути, бо на п'ятьох людей важче вплинути, ніж на одного. Але в наших реаліях це не спрацювало. НАБУ (Національне антикорупційне бюро України. - «Главком») та інші органи також створені з нуля. Але вони змогли через те, що є персональна відповідальність керівника, розбудувати свою інституцію з нуля», - зазначила перший заступник міністра юстиції.

Севостьянова підкреслила, що крім колегіальності та проблем із системою е-декларування, є ще претензії по суті роботи.

«У нас претензії по суті роботи. От скільки перевірено декларацій на сьогодні? За 2015 рік НАЗК перевірило декларації лише 30 керівників. За 2016-й, взагалі, нічого не зроблено. А вже минуло більше половини 2017 року. Вони бояться відкривати багато перевірок. Розуміють, не встигатимуть. Але річ не в нестачі людей. Вони ж і від нас багатьох переманили. У них зарплати значно виші і наші найкращі спеціалісти туди пішли. Щоправда, зараз скаржаться, просяться назад, бо атмосфера в НАЗК не дуже сприятлива», - додала Севостьянова.

Нагадаємо, щоб потрапити до керівництва Національного агентства з питань запобігання корупції треба взяти участь у конкурсі.

За словами першого заступника та голови конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК Наталії Севостьянової, є особи, які приходять на конкурс в п’ятий раз.

 Наразі відкритий конкурс на  місце Руслана Рябошапка, який звільний його у червні цього року.

Детальніше читайте: Наталія Севостьянова: Нові співробітники у Мін'юсті отримуватимуть зарплату більшу за міністерську

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: