У московській церкві самовпевнено відреагували на заяву Вселенського Патріарха

У московській церкві самовпевнено відреагували на заяву Вселенського Патріарха

За словами Данилевича, Вселенський Патріарх буде обговорювати питання з іншими православними церквами

Протоієрей Микола Данилевич, який представляє УПЦ МП, «розтлумачив» початок розгляду Вселенським Патріархом питання Єдиної помісної церкви в Україні.

Свої роздуми щодо цього він розмістив у Facebook.

На думку Данилевича, УПЦ МП нічого боятися.

Так, за його словами, у заяві, розміщеній на сайті Константинополя йдеться, що Вселенський Патріарх несе «відповідальність за всеправославну єдність» і буде обговорювати це питання з іншими православними церквами.

У відповідь на це глава Інформаційного управління Київської патріархії, архієпископ Євстратій Зоря у коментарі у соцмережі зауважив: «Перед Собором на Криті теж консультувалися та інформували. Вирішили провести Собор попри московські протести та відсутність чотирьох церков. Тож не видавайте бажане вам - за дійсне».

Як відомо, президент України Петро Порошенко заявив 22 квітня, що Вселенський патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії українській православній церкві.

Нагадаємо, 19 квітня народні депутати проголосували за звернення президента України Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія І щодо надання томосу про автокефалію православній церкві в Україні.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про звернення щодо автокефалії.

Як повідомлялося, 17 квітня на зустрічі з лідерами парламентських фракцій Порошенко заявив, що він та ієрархи УПЦ КП та УАПЦ вирішили офіційно звернутися до Вселенського Патріарха Варфоломія І з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні.

Порошенко розраховує, що таке рішення ухвалять до 1030-річчя Хрещення України-Русі.

Як відомо, народні депутати від Опозиційного блоку направили звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія I, в якому заявили, що ініціатива української влади щодо створення єдиної помісної церкви є спробою «вирішити політичні завдання напередодні президентських виборів в Україні».

Читайте також:

Православна революція. Чи встигне патріарх Варфоломій змінити історію?

Опоблок заМИРоточив. Таємна місія православного олігарха Новинського

Олександр Саган: Помісна церква – нині це життєва необхідність для України

Спростування тверджень Московського Патріархату щодо надання Томосу про автокефалію

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: