Нардепи від Опоблоку направили своє звернення до Вселенського Патріарха

Нардепи від Опоблоку направили своє звернення до Вселенського Патріарха

Опоблок перед голосуванням у Раді за звернення до Варфоломія намагався блокувати трибуну

Фото: Главком

Ініціативу щодо створення єдиної помісної церкви опоблоківці назвали «підштовхуванням до нової суспільної напруженості»

Народні депутати від Опозиційного блоку направили звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія I, в якому заявили, що ініціатива української влади щодо створення єдиної помісної церкви є спробою «вирішити політичні завдання напередодні президентських виборів в Україні».

Про це повідомляється на офіційному сайті Опоблоку.

«Ми з обуренням сприйняли спробу з боку нинішньої влади і президента України в черговий раз втрутитися в справи церкви, узурпувати право церкви і православної громади на вирішення своєї долі. Остання ініціатива влади щодо створення єдиної помісної церкви напередодні президентських виборів - це не турбота про церкву, а спроба вирішити свої політичні завдання і політичне втручання в життя мільйонів православних християн в Україні, підштовхування до нової суспільної напруженості», - йдеться у зверненні.

На думку депутатів фракції, в умовах збройного конфлікту на Донбасі подібні дії «лише підсилюють розломи в українському суспільстві і навіть створюють загрозу збільшення протистояння».

«Звертаємося до Вас, Ваша Всесвятість, з проханням про молитви і благословення народу України, відновлення його духовної і соціальної єдності, припинення братовбивчого конфлікту, і благої миротворчої місії Канонічної Української Православної Церкви. Віримо в те, що Ваша молитва і мудре слово зміцнять усіх нас, збережуть канонічний устрій і допоможуть нам уникнути нових розколів і непорозумінь у суспільстві», - йдеться в зверненні.

Нагадаємо, 19 квітня народні депутати проголосували за звернення президента України Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія І щодо надання томосу про автокефалію православній церкві в Україні.

Ввечері спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про звернення щодо автокефалії.

Як повідомлялося, 17 квітня на зустрічі з лідерами парламентських фракцій Порошенко заявив, що він та ієрархи УПЦ КП та УАПЦ вирішили офіційно звернутися до Вселенського Патріарха Варфоломія І з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні.

Порошенко розраховує, що таке рішення буде прийняте до 1030-річчя Хрещення України-Русі.

Читайте також матеріали «Главкома»:

Опоблок заМИРоточив. Таємна місія православного олігарха Новинського

Олександр Саган: Помісна церква – нині це життєва необхідність для України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: