У МВФ та Кабміні назвали терміни надання Україні нового траншу

У МВФ та Кабміні назвали терміни надання Україні нового траншу
Міжнародний валютний фонд

У МВФ чекають виконання Києвом двох умов для надання траншу

Міжнародний валютний фонд може надати перший транш за новою кредитною програмою Україні до кінця року.

Про це заявив директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс.

«Зараз ми очікуємо, що засідання Виконавчої ради (Фонду, - ред.) відбудеться пізніше в цьому році, після імплементації (українською стороною, - ред.) попередніх дій, які дозволять затвердити в парламенті бюджет на 2019 рік і збільшити тарифи на опалення згідно з досягнутою угодою», - зазначив представник МВФ в коментарі «Укрінформу».

Він також звернув увагу, що на минулому тижні Київ відвідала група експертів Фонду для проведення консультацій з українським урядом у контексті нової програми Stand-by.

Відповідаючи на питання, чи існують якісь інші умови для отримання Україною першого траншу, Райс зазначив, що з моменту оприлюднення заяви про досягнення угоди, змін не відбулося.

Зокрема, за його словами, мова йде саме про затвердження держбюджету і підвищення тарифів на опалення з урахуванням ринкових змін і з одночасним субсидуванням населення з низькими доходами.

Натомість прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в інтерв'ю Reuters уточнив, що влада України планує отримати новий транш від МВФ в грудні цього року.

Він додав, що кредит від МВФ буде отриманий, коли влада остаточно затвердить Держбюджет-2019.

За словами прем’єра, гроші від МВФ дозволять забезпечити стабільність у країні і допоможуть продовжити реформи.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 19 жовтня провів позачергове засідання уряду, на якому прем'єр-міністр Володимир Гройсман, як і прогнозував «Главком», заявив, що з 1 листопада ціна на газ для населення в Україні зросте на 23,5%.

Гройсман також пообіцяв, що «Нафтогаз» скерує до держбюджету 90% свого прибутку.

Після цього рішення було оголошено, що Україна домовилася з МВФ про нову програму stand-by у сумі 3,9 млрд доларів США на 14 місяців.

До слова, Міжнародний валютний фонд вважає все ще недостатнім поточний рівень міжнародних резервів України для підтримки макростабільності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: