У Німеччині Шредера назвали «російським найманцем»

У Німеччині Шредера назвали «російським найманцем»
Шредер вважає критику на свою адресу несправедливою

«Колишній канцлер Шредер робить із себе російського найманця», - заявив генсек партії ХСС

Генеральний секретар партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) Андреас Шоєр розкритикував висунення колишнього канцлера ФРН Ґергарда Шредера (Gerhard Schröder) до ради директорів нафтової компанії «Роснєфть».

«Колишній канцлер Шредер робить із себе російського найманця. Його залученість у справи компанії «Роснєфть» неприємно попахує, тут змішуються приватні економічні інтереси з політикою», - заявив Шоєр німецькій газеті Bild am Sonntag, що вийшла друком в неділю, 20 серпня.

Нагадаємо, уряд Російської Федерації висунув кандидатуру Ґергарда Шредера на посаду нового незалежного директора компанії «Роснєфть» в середині серпня. Його ім'я серед семи кандидатів, голосування за яких відбудеться наприкінці вересня. Ця новина викликала критику з боку німецьких політиків і правозахисників. Зокрема, вона лунала і з лав Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), членом якої є Шредер.

Сам екс-канцлер заявив, що буде претендувати на цю посаду. «Я балотуватимусь, незважаючи на усю критику, яку я вважаю несправедливою», - заявив Шредер в інтерв'ю швейцарській газеті Blick. Свою заробітну плату незалежного директора в разі затвердження на посаді він оцінює приблизно у 350 тисяч доларів США (298 тисяч євро).

Ґергард Шредер з 1998 по 2005 рік очолював «червоно-зелену» урядову коаліцію в Німеччині у складі СДПН та Зелених. Після відставки в 2005 році у результаті дострокових виборів Шредер очолив наглядову раду, а потім і комітет акціонерів компанії Nord Stream AG, оператора газопроводу «Північний потік». У 2016 році Шредер очолив також компанію Nord Stream 2.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: