У Пентагона вже готовий план превентивних бомбардувань КНДР

У Пентагона вже готовий план превентивних бомбардувань КНДР

Бомбовий удар по пускових ракетних установках можуть завдати літаки, що базуються в Гуамі

США можуть завдати превентивного бомбового удару по пускових ракетних майданчиках в КНДР, яка погрожує атакувати райони, прилеглі до американської військової бази в Гуамі, пише NBC News.

Нагадаємо, КНДР заявила про можливості ракетного удару по острову Гуам. У зв'язку з цим Пентагон і підготував план превентивного удару, повідомив телеканал NBC, посилаючись на високопоставлених американських військових.

Джерела повідомляють, що «ключовою ланкою при реалізації плану стануть важкі стратегічні бомбардувальники B-1B, які дислокуються на базі ВПС «Андерсен» на острові Гуам». В даний час на базі знаходяться шість таких літаків, раніше вони брали участь у спільних навчаннях США з Південною Кореєю і Японією в районі Корейського півострова.

У КНДР тим часом заявляють, що розробляють план пуску чотирьох балістичних ракет середньої дальності «Хвасон-12» як «попередження» США, повідомляють ЗМІ Південної Кореї. «Серйозно опрацьовується план атаки на райони навколо Гуаму за допомогою чотирьох ракет «Хвасон-12»... для того, щоб зробити США серйозне попередження», - наводяться в повідомленнях ЗМІ Південної Кореї слова із заяви військових КНДР, поширеного ЦТАК.

У заяві вказується, що ракети повинні пролетіти над територією японських префектур Симане, Хіросіма, Коті, подолати відстань в 3 тис. 356 км, і впасти в 30-40 км. від бази Військово-Повітряних сил США Андерсен на острові Гуам. Завершить розробку плану ракетного удару планується до середини серпня, тобто в найближчі дні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: