У Путіна злякались погроз кіберпомсти з боку США і збираються скаржитись в Радбез ООН

У Путіна злякались погроз кіберпомсти з боку США і збираються скаржитись в Радбез ООН
Костянтин Косачев

Це пряма загроза застосування сили з боку США. Це безпрецедентна подія, кажуть в РФ

Глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачев вважає, що заяви США щодо кібернетичних атак на російські інтернет-ресурси – «надзвичайна ситуація», яка повинна бути розглянута на рівні Ради Безпеки ООН. Таку думку він висловив в ефірі «Першого каналу», пише ТАСС.

«Це пряма загроза застосування сили з боку США. Це безпрецедентна подія. По-моєму, такого не було з часів Карибської кризи. Це загроза кібертероризму, яка виходить від держави, надзвичайна ситуація, яка передбачає її розбір на рівні Радбезу ООН, це, зрозуміло, ситуація, яка вимагає вжиття всіх можливих заходів щодо забезпечення національної безпеки з боку Росії», - сказав Косачев.

Як повідомлялось, раніше американська телекомпанія NBC повідомила, що Вашингтон розглядає можливість здійснення небувалої за потужністю кібератаки проти Росії. За даними її джерел в розвідувальних службах, «адміністрація Обами розглядає можливість безпрецедентних секретних дій проти Росії в кіберпросторі у відповідь на те, що РФ, як кажуть офіційні особи США, втручається в американські президентські вибори».

Помічник президента РФ Юрій Ушаков заявив, що Росія буде реагувати на подібні кроки. Прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков зазначив, що висловлювання США з приводу можливих кібернетичних атак на російські інтернет-ресурси вимагають від РФ реакції, а в цілому така непередбачуваність небезпечна для всього світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: