У Раді вимагають припинити дипломатичні відносини України з Білоруссю

У Раді вимагають припинити дипломатичні відносини України з Білоруссю
Фото liga.net

Крім цього, представники об’єднання «За демократичну Білорусь» просять РНБО підготувати санкцій щодо політичних діячів білоруського режиму

Представники міжфракційного депутатського об'єднання у Верховній Раді «За демократичну Білорусь» вимагають припинити будь-які дипломатичні відносини України з Білоруссю, окрім тих, які стосуються питань біженців та політв’язнів. Відповідну заяву оприлюднив у Telegram народний депутат від парламентської фракції «Європейська солідарність», голова об'єднання Олексій Гончаренко.

«Міжфракційне об'єднання Верховної Ради України «За демократичну Білорусь» закликає до наступного. На час, поки владу в Білорусі силою утримує диктатор Олександр Лукашенко: офіційно визнати білоруський режим таким, що становить загрозу міжнародній безпеці; припинити будь-які дипломатичні контакти з білоруським режимом, окрім як у питаннях біженців та політв'язнів; негайно припинити імпорт електроенергії з Білорусі; припинити будь-яке авіасполучення з Білоруссю чи над Білоруссю», – йдеться в заяві.

Крім цього, представники об’єднання вимагають підготувати пакет санкцій Ради національної безпеки і оборони (РНБО) щодо політичних діячів білоруського режиму, зокрема, Лукашенка, а також на офіційному рівні, назвати Лукашенка «самопроголошеним президентом Білорусі» і використовувати це визначення в офіційній документації. «Закликаємо представників міжнародної спільноти та усіх демократичних країн приєднатися до цих вимог та підтримати жорстку реакцію щодо режиму Лукашенка. Тільки таким чином можна змусити режим Лукашенка звільнити Романа Протасевича та інших політв'язнів», – зазначається в заяві.

Нагадаємо, у неділю, 23 травня,білоруські силовики затримали засновника каналу Nexta Романа Протасевича після того, як змусили за допомогою винищувачів посадити в Мінську літак компанії Ryanair, на якому опозиціонер прямував з Афін до Вільнюса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: