У Раді засудили рішення італійських депутатів відвідати окупований Крим

У Раді засудили рішення італійських депутатів відвідати окупований Крим
Група парламентарів з Італії прибуде в окупований Крим 13 жовтня

Міжпарламентська група дружби Україна–Італія засудила рішення групи парламентарів з Італії відвідати анексований Крим з 13-го по 16 жовтня

У Верховній Раді засудили рішення італійських парламентарів відвідати окупований Крим. Про це повідомив співголова міжпарламентської групи дружби Україна–Італія Сергій Алексєєв, інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

«Я глибоко стурбований інформацією про намір депутатів регіональних парламентів відвідати окупований Крим. Якщо ця інформація підтвердиться, то це буде грубим порушенням міжнародного права, що має бути засуджено не лише владою Італії та України, а й світовим співтовариством та міжнародними інституціями», – сказав Алексєєв.

Він наголосив, що Автономна Республіка Крим є невід’ємною частиною території України, анексованою Російською Федерацією із застосуванням військових підрозділів та з порушенням основоположних принципів міжнародного права, дво- та багатосторонніх угод, зокрема: Статуту ООН (1945), Хельсінкського заключного акту НБСЄ (1975), Будапештського меморандуму (1994), Договору між Україною та Російською Федерацією (1997).

За його словами, світова спільнота, відстоюючи норми міжнародного права, ухвалила низку резолюцій на підтримку територіальної цілісності України та невизнання кримського референдуму. Відповідні рішення ухвалила Генеральна Асамблея ООН, ПАРЄ, Рада Європи, Європейський парламент, ОБСЄ, Венеціанська комісія, Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ.

«Останнім часом ситуація в окупованому Криму загострилася – Верховний суд Росії заборонив Меджліс кримськотатарського народу, що було визнано Freedom House підтвердженням масових репресій етнічних меншин. Тому подібний візит на півострів буде, фактично, означати схвалення цими депутатами такої політики Росії», – підсумував він.

Як відомо, 24 вересня у рамках візиту до Нью-Йорка міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з парламентською делегацією Італії на чолі з головою Комітету у закордонних справах палати депутатів Фабріціо Чікітто, який підтвердив підтримку територіальної цілісності України.

Нагадаємо, італійські депутати цього тижня відвідають окупований Крим.

Це вже не перший візит делегації італійських депутатів до окупованого Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: