У результаті аналізу е-декларацій НАБУ відкрило 61 провадження

У результаті аналізу е-декларацій НАБУ відкрило 61 провадження
У результаті аналізу е-декларацій НАБУ відкрило 61 провадження

Серед фігурантів справ найчисленнішу групу утворюють судді – 17 осіб

За підсумками аналізу електронних декларацій Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує 61 кримінальне провадження.

Понад половину справ розслідують за фактом незаконного збагачення, 19 – щодо можливого декларування недостовірної інформації. У діях п’яти чиновників вбачаються ознаки обох злочинів.

Серед фігурантів справ найчисленнішу групу утворюють судді – 17 осіб. На другому місці народні депутати – 16. Щодо керівників центральних органів виконавчої влади відкрито 12 кримінальних проваджень.

6 проваджень стосуються е-декларацій службовців центральних органів виконавчої влади, стосовно 2 – співробітників прокуратури і правоохоронних органів, стосовно 1 – службовця СБУ, голови райдержадміністрації, заступника голови обласної ради, заступника міністра, особи вищого офіцерського складу військового формування, керівника неприбуткової установи.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет Міністрів не має наміру ініціювати введення загального обов’язкового декларування доходів і витрат для фізичних осіб.

Як відомо, у понеділок Регламентний комітет Верховної Ради відмовився погоджувати подання прокуратури на притягнення до відповідальності нардепа з фракції «Народного фронту» Євгена Дейдея.

Генеральна прокуратура просила Верховну Раду дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Євгена Дейдея за підозрою у правопорушенні за ч. 3 ст. 368-2 КК України – «незаконне збагачення».

Дейдей підозрюється у набутті у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а також у передачі активів іншій особі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: