У Росії дорогу хотіли відремонтувати… надгробками. Шокуючі фото

У Росії дорогу хотіли відремонтувати… надгробками. Шокуючі фото

Пильні росіяни не дали відремонтувати їм дорогу… надгробками

У передмісті російського міста Тула влада хотіла відремонтувати дорогу старими надгробками, знятими з могил військових льотчиків, що загинули внаслідок авіакатастрофи. Про це мише видання Myslo.ru.

За його даними, дві величезні насипи бетонних уламків надгробків і меморіальних дощок в селищі Петровський у Тулі місцеві жителі виявили приблизно місяць тому.

«Ми були просто в шоці. Нам привезли розламані надгробні плити. Це блюзнірство! - обурюються місцеві жителі. - На пам'ятниках - імена та звання військових. Та й бетон виявився зруйнованими надгробками. Хто ці нещасні? Чому їх могили зруйнували? Стає не по собі кожен раз, коли проїжджаємо повз. Це просто жахливо!».

Версію про те, що ці купи скинули, щоб просто сховати від зайвих очей, місцеві виключають. Вони впевнені: влада хотіла вирівняти цими уламками дорогу.

«У нас тут асфальту ніколи не було. У дощ не проїдеш - ями величезні. Тому влада пообіцяла нам спочатку вирівняти дорогу, а потім вже відремонтувати. Ймовірно, саме ось цим бетоном і зібралися засипати нерівності!», - впевнені мешканці.

Виявилося, що надгробки були зняті з могил військових льотчиків, які загинули в авіакатастрофі 23 жовтня 1972 року. Тоді під час навчального польоту через технічні проблем і складних погодних умов в районі села Берники зіткнулися два військові літаки. Загинули 27 осіб. Семеро льотчиків були поховані у Тулі.

Про катастрофу довгий час мовчали, але 18 серпня 2017 року могилам присвоїли статус військового поховання і відкрили там монумент військовим льотчикам. Плити замінили на нові, а старі, ймовірно, вирішили пустити на ремонт дороги, відзначає російське видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: