У Росії пенсіонерка звернулася до Путіна і отримала штраф

У Росії пенсіонерка звернулася до Путіна і отримала штраф

Поліцейські звинуватили пенсіонерку в «організації мітингу»

У Томську (Російська Федерація) літня жінка-пенсіонерка була оштрафована на 5 тисяч рублів за порушення правил проведення публічних заходів.

Порушення полягало в тому, що пенсіонерка Римма Круць брала участь у створенні 40-секундного відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна, місцем запису якого стала площа перед будівлею обласної адміністрації. Поліцейські, проте, звинуватили її в «організації мітингу», оскільки мешканка Томська принесла з собою повітряні кулі.

У Томську оштрафовані на громадянські акції вже чотири пенсіонерки.

Відеозвернення до Путіна було записано влітку. Учасники акції висловили підтримку президенту РФ в його боротьбі з корупцією і попросили терміново надіслати в місто комісію для розслідування протиправних дій місцевих чиновників. Повний текст звернення до хазяїна Кремля учасники акції відправили в небо на повітряних кулях.

Після рішення суду в томському відділенні руху «Відкрита Росія» заявили, що заплатять штраф за пенсіонерку. Раніше штрафи інших учасниць акції були оплачені за рахунок пожертвувань городян.

Першою оштрафованою за порушення правил проведення масового заходу стала 57-річна Галина Шергіна, їй було призначено штраф у розмірі 20 неоподатковуваних в РФ мінімумів доходів громадян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: