У Росії людей із підозрою на коронавірус ловитиме ФСБ

У Росії людей із підозрою на коронавірус ловитиме ФСБ
Ілюстративне фото

Працює система розпізнавання облич, розповів медичний директор російської мережі клінік «Сімейна» Павло Бранд

У Росії Федеральна служба безпеки і поліція взялися за роботу з розшуку людей, які контактували із зараженими коронавірусом громадянами. Про це у Facebook повідомив медичний директор мережі клінік «Сімейна» Павло Бранд, який окреслив підсумки наради в департаменті охорони здоров'я Москви.

«Працює система розпізнавання облич», - уточнив він.

Крім цього, організовуються бригади реаніматологів-волонтерів, готових до моментального реагування, виділені п'ять корпусів у великих московських лікарнях для концентрації пацієнтів із позалікарняною пневмонією, почалися роботи зі створення запасів засобів індивідуального захисту для лікарів і запущені дві лінії з випуску медичних масок.

Крім того, знижено вимоги Росспоживнагляду з контролю за медичними організаціями та Фонду соціального страхування з контролю за листками непрацездатності у зв'язку з карантином.

Учасники наради визнали, що на місцях є «переробки та недоробки», зазначив Бранд. «Про них потрібно повідомляти в департамент», – написав він.

За даними на 16 березня, у Росії виявлено 93 випадки зараження коронавірусом. Значна кількість хворих перебувають у Москві, де у зв'язку з поширенням інфекції вжито найсуворіших обмежувальних заходів - на три тижні закрито державні школи, заборонені розважальні заходи з кількістю учасників понад 50.

Як повідомлялося, в Нідерландах біля кофішопів вишикувалися довгі черги. Незважаючи на те, що уряд заборонив збиратися великими групами, жителі прийшли запастися марихуаною, перед тим як заклади закриють на карантин.

Нагадаємо, напередодні Євросоюз закрив кордони для «несуттєвих» поїздок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: