У Росії почали говорити про «Північний потік 3»

У Росії почали говорити про «Північний потік 3»

Видобуток газу в ЄС в 2020-2030 роках зменшиться на 110 млрд кубічних метрів

Заступник голови правління «Газпрому» Олександр Мєдвєдєв заявив у інтерв’ю для каналу «Росія 24» про можливість створення третього газогону по дну Балтійського моря. При цьому країни ЄС мають підтвердити свою потребу в нових об’ємах газу і підписати необхідні документи.

Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Окрім того, заступник голови правління «Газпрому» мотивував пріоритетність для Москви «Північного потоку 2» тим, що газом його забезпечують нові родовища на Ямалі. В той час родовища, які забезпечують транзит газу через Україну, вичерпуються.

Для порівняння про «Північний потік 2» почали говорити вперше в 2012 році. Хоча до 2015 року практичної роботи по даному газогону не проводилося.

При цьому із середини 2020-х років необхідність країн ЄС в імпортному газі почне збільшуватися. Видобуток за 2020-2030 роки, за прогнозами, впаде із 256 млрд кубічних метрів до 146 млрд кубічних метрів.

Паралельно із цим такі країни як ФРН і Франція будуть активно закривати старі ТЕС і АЕС відповідно. Однак реалізувати проект «Північний потік 3» можуть завадити небажання країн ЄС підписувати довгострокові контракти і позиція Єврокомісії.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що проект «Північний потік-2» не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: