У Росії почалися вибори президента

У Росії почалися вибори президента

Завершиться голосування о 20-й годині 19 березня в найзахіднішій у Росії Калінінградській області,

У Росії, на Далекому Сході країни, де вже настав ранок 18 березня, почалося голосування на виборах президента країни. Дільниці відкрилися о 8-й годині ранку за місцевим часом (о 22-й 17 березня за Києвом) у найсхідніших регіонах Росії – на Чукотці й на Камчатці.

Завершиться голосування о 20-й годині 19 березня в найзахіднішій у Росії Калінінградській області, де місцевий час збігається з київським.

Як очікують, по тому почнуть з’являтися попередні результати, хоча ще триватиме голосування на закордонних дільницях у країнах світу на Захід від Росії.

За повідомленнями російського агентства «ТАСС», в адміністративному центрі Чукотки Анадирі в день виборів можна безплатно дістатися до дільниці для голосування на таксі, сказавши при виклику машини фразу «Я на вибори», а в Петропавловську-Камчатському тих, хто прийшов голосувати, «на дільницях пригощають пирогами, місцевими делікатесами».

Раніше Росія заявила, що своєю забороною голосувати росіянам на виборах Україна порушила Віденські конвенції, а також міжнародні правозахисні норми.

Нагадаємо, на окупованому Росією півострові кримських татар, які працюють в бюджетній сфері, агітують брати участь в роботі виборчих комісій на майбутніх виборах президента Росії 18 березня.

Раніше росЗМІ повідомляли, що на президентських виборах в РФ Путін може проголосувати в окупованому Севастополі.

Україна направила генсеку ООН, голови Радбезу і всім делегаціям країн-членів офіційні листи, в яких йдеться, що проведення РФ президентських виборів в окупованому Криму порушує Статут ООН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: