У Росії помер глава ГРУ Коробов

У Росії помер глава ГРУ Коробов

З 2016 року Коробов перебував у списку санкцій США

У Росії помер начальник головного управління Генштабу (раніше ГРУ) Збройних сил Росії Ігор Коробов.

Про це повідомили в Міноборони РФ.

В оборонному відомстві повідомили, що Коробов пішов з життя на 63-му році життя після важкої і тривалої хвороби.

Наголошується, що покійний працював у розвідці з 1985 року був призначений начальником головного управління Генштабу у січні 2016 року, після смерті попереднього голови Ігоря Сергуна.

До того як стати начальником управління Коробов курирував стратегічну розвідку на посаді першого заступника керівника ГРУ.

В 2016 році Коробов був внесений в санкційний список США.

Варто нагадати, що начальники ГРУ у Росії довго не живуть. За два роки це друга смерть начальника ГРУ. 

Попередник Коробова генерал-полковник Ігор Сергун пішов з життя лише два роки тому. Він несподівано помер у Лівії. Йому не було і 60.

За офіційною версією російської влади, Сергун раптово помер від обширного інфаркту. Саме він мав пряме відношення не тільки до анексії Криму, а й до планування всієї операції проти України. На його рахунку – підготовка ґрунту для захоплення міст усього південного сходу країни та окупація військами РФ і їхніми найманцями частини Донецької і Луганської областей, які під керівництвом Сергуна перетворилися на самопроголошені псевдореспубліки «ДНР» та «ЛНР». Всупереч офіційній заяві російської сторони про те, що Сергун помер від гострої серцевої недостатності в Підмосков'ї, американська приватна розвідувально-аналітична компанія Stratfor повідомила, що, за її даними, Сергун насправді помер у Лівані 1 січня.

Перед тим, 27 грудня 2015 року, помер генерал-майор Шушукін, заступник начальника штабу ВДВ РФ, – «від зупинки серця». Саме генерал Шушукін здійснював бойове планування і командував під час анексії Криму в 2014 р. На його рахунку також досвід участі в бойових операціях на Північному Кавказі і в Югославії.

Нагадаємо, останнім часом з ГРУ сталося кілька скандалів. Найбільш резонансним стало звинувачення двох співробітників російської розвідки Олександра Чепіги та Олександра Мишкова в отруєнні Сергія Скрипаля в Солсбері.

Як відомо, у вересні прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії заявив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, де заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

Пізніше з розслідування видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat стало відомо, що Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і має звання «Героя Росії».

Також журналісти видання The Insider і незалежні розслідувачі Bellingcat дізналися реальне ім'я і справжню біографію другого обвинуваченого в отруєнні Скрипаля, який ховався під ім'ям Олександр Петров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: