У російській Самарі керівництво університету перевіряє явку студентів на виборах Путіна

У російській Самарі керівництво університету перевіряє явку студентів на виборах Путіна

Керівництво вузу перевіряє кожну навчальну групу на предмет відвідування виборчих дільниць

Студент Самарського державного медичного університету (СамГМУ) розповів «Медузі», що декан педіатричного факультету Ігор Макаров і його заступник Віталій Жирнов контролюють явку студентів факультету на виборчих дільницях.

Студент також переслав кілька голосових повідомлень від старости одного з потоків Анастасії Шелепової, яка розсилала їх старостам навчальних груп. Так 17 березня вона повідомила: «Зараз надійшла така інфа, що будуть перевіряти за списками. Тим, хто в гуртожитках, 100% треба йти, голосувати, списки у Комменда будуть. Також там буде [декан педіатричного факультету Ігор] Макаров. Будь ласка, попередьте свою групу. Нехай по максимуму сходять, проголосують. Хоч просто пустий бюлетень опустять, ваще все одно! Головне - явка».

В іншому повідомленні від 17 березня Шелепова повідомила, що тим, хто голосує на виборчих дільницях 3021 і 3022 (знаходяться в Самарі поруч з однією з будівель СамГМУ), потрібно проголосувати «обов'язково». У ще одному голосовому повідомленні, надісланому 18 березня, в день голосування, говориться: «Хлопці, дзвонив [заступник декана педіатричного факультету Віталій] Жирнов, сказав [двом студентам] потрібно, щоб раніше прийшли і проголосували, вони [Жирнов та Макаров] там сидять , чекають».

Студент в розмові з «Медузою» додав, що керівництво вузу буде перевіряти кожну навчальну групу на предмет відвідування виборчих дільниць. «При цьому голосувати чогось треба в певний час. Тим хто не піде, тонко натякають на проблеми в навчанні». Студент додає, що він вже проголосував: «Я як би прихильник виборів, але те що зараз відбувається - це ахтунг. Відразу починаєш сумніватися, чи правильно ти вчинив».

Нагадаємо, у Росії сьогодні на виборчих дільницях відбуваються масові порушення.

У ніч на 18 березня за київським часом у Росії розпочалися вибори президента. Завершиться голосування о 20-й годині 19 березня в найзахіднішій у Росії Калінінградській області, де місцевий час збігається з київським.

Як очікують, по тому почнуть з’являтися попередні результати, хоча ще триватиме голосування на закордонних дільницях у країнах світу на Захід від Росії.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: