У С14 розповіли про розслідування справ побиття націоналістів, які вийшли проти Маршу рівності

У С14 розповіли про розслідування справ побиття націоналістів, які вийшли проти Маршу рівності
Лідером організації С14 є Євген Карась
Фото: Главком

Побили 11 активістів, у них серйозні тілесні ушкодження або вкрадене майно - розповів Карась

Лідер організації С14 Євген Карась в інтерв’ю «Главкому» розповів про розслідування справ щодо сутичок і побиття націоналістів під час проведення у Києві Маршу рівності, який щорічно організовує ЛГБТ-спільнота. Як відомо, тоді затримали більше 50 людей.

«Їм не висунули жодних обвинувачень. Їх побили, пограбували, в тому числі й неповнолітніх, і просто відпустили з відділку. Побили 11 активістів, у них серйозні тілесні ушкодження або вкрадене майно. В одного хлопця розбили камеру, вартістю $1 тис. Щодо цих фактів постраждалі написали заяви до прокуратури. Але її зараз реформують, тож ніякі провадження поки не ведуться. Ці справи про злочини з боку правоохоронців передадуть до Управління внутрішньої безпеки поліції або до СБУ», - розповів Карась.

Активіст зазначив, що вони чекають на те, хто займеться цими справами. Обіцяють слідкувати, як вони розслідуватимуться.

«Знаю, що народні депутати мають намір створити тимчасову слідчу комісію у Верховній Раді. Про це зараз ідуть перемовини між декількома депутатами з різних фракцій, яких обурили ці події.   Кого з правоохоронців вважаєте винними у цьому силовому протистоянні? Один із головних ініціаторів саме побиття – це голова патрульної поліції Києва Юрій Зозуля. Саме він наказав атакувати демонстрантів.

На той момент там перебували представники Нацгвардії, «Беркуту» і тактичної поліції, яка у підпорядкуванні Зозулі. Саме тактична поліція під керівництвом глави патрульної поліції вчинила перший напад о 6:30. За півгодини вони повторно побили і затримали людей, які стояли біля Оперного театру. Особливо друге побиття вважають абсурдом навіть представники поліції. Вони самі про це кажуть», - повідомив Карась.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: