У Санкт-Петербурзі пройшли одиночні пікети на підтримку кримських татар (фото, відео)

У Санкт-Петербурзі пройшли одиночні пікети на підтримку кримських татар (фото, відео)

Активісти вийшли на пікети з національним прапором кримських татар і плакатами

У Санкт-Петербурзі сусідньої Росії 18 листопада активісти провели одиночні пікети на підтримку кримських татар і проти репресій у анексованому Криму. Про це повідомляє громадська ініціатива «Стратегія-18» на сторінці у Facebook.

Активісти вийшли на пікети з національним прапором кримських татар і плакатами. На них написали заклики до припинення репресій щодо кримських татар, скасування заборони на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Деякі учасники пікетів згадували і про Україну. Так, наприклад, на одному з плакатів було написано: «Через страждання кримських татар і українців колишній курорт Крим перетворюється у військову базу».

Крім цього, деякі активісти закликали до бойкоту Чемпіонату світу з футболу, який прийматиме Росія влітку 2018 року, звільнення українського режисера, кримчанина Олега Сенцова та інших політв'язнів Кремля.

До одного з активістів, який на Невському проспекті тримав у руці український прапор, підійшли місцеві жителі, які вимагали припинити акцію. У конфлікт втрутилася поліція, яка вирішила не перешкоджати проведенню пікету.

Активісти Санкт-Петербурга і Москви об'єдналися в безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» на честь дня депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в анексованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

Російські опозиційні активісти регулярно виходять на мирні пікети й акції з вимогами звільнення політв'язнів, припинення російської агресії щодо України, деокупації Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: