У списках виборців в Туреччині виявили 165-річного чоловіка

У списках виборців в Туреччині виявили 165-річного чоловіка

Опозиційні партії вказують також широко поширені приклади підозріло великої кількості людей, зареєстрованих за однією адресою

Напередодні місцевих виборів у Туреччині опозиційні партії заявляють про значні маніпуляції зі списками виборців.

Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що зокрема, у списках багато виборців, старших за 100 років. Наприклад, 165-річний Айсе Акічі, який народився 1854 року – ще в Османській імперії.

Республіканська народна партія (CHP) заявила, що до виборів зареєстровано загалом понад 6 тисяч виборців, старших за 100 років, чимало з яких є ще старішими, ніж офіційно зареєстрований найстарший житель Туреччини, якому зараз 116 років.

Опозиційні партії вказують також широко поширені приклади підозріло великої кількості людей, зареєстрованих за однією адресою. Наприклад, у одній квартирі зареєстровано 1000 виборців.

Крім того, є реєстрації виборців у порожніх будівлях або у будівлях, які ще будуються. В одному випадку в Стамбулі виборець зареєстрований на п'ятому поверсі чотириповерхової будівлі.

Опозиційні партії звернулися до виборчої комісії країни з проханням розслідувати ці дивні випадки.

Опозиція стверджує, що незвичні списки виборців в основному зафіксовані в областях, де партія Ердогана програла з невеликою кількістю голосів на попередніх виборах.

Нагадаємо, місцеві вибори в Туреччині відбудуться у березні. Припускають, що партія Ердогана може втратити кілька ключових міст, включно з Анкарою – так як в останні місяці Туреччина перебуває в економічній стагнації, валюта сильно обвалилась і є значно слабшою, ніж рік тому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: