У США активісти під Білим домом закликали звільнити Сенцова

У США активісти під Білим домом закликали звільнити Сенцова
Звільнити Сенцова й бранців Кремля закликали під Білим домом
Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

Демонстрація мала на меті привернути увагу американських громадян на долю українських полонених в Росії

Близько півсотні активістів з прапорами й плакатами на підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова та його вимог звільнити всіх українських бранців Кремля прийшли в суботу під Білий дім у рамках всесвітньої кампанії #SaveOlegSentsov.

Акція зібрала представників української громади, американських громадян, представників антипутінського руху, людей різного походження та професій.

«Передусім, ми хотіли привернути увагу, що в Росії зараз залишається майже сімдесят політичних в'язнів, і більшість із них – з окупованого Криму», – розповіла  Марина Байдюк, представник організації United Help Ukraine, яка ініціювала акцію.

Вона підкреслила, що демонстрація має на меті привернути увагу американських громадян.

«Американці підходили до нас, вони почули, що Росія незаконно утримує українських бранців, присудивши багатьом із них десятки років ув'язнення», - зазначила представник організаторів.

Місце проведення демонстрації під Білим домом було обране невипадково, адже у вихідні тут багато людей, насамперед, туристів з усієї Америки та цілого світу. Крім того, це місце стало вже традиційним для проведення акцій на підтримку України з метою привернення уваги адміністрації США до ситуації із заручниками Кремля.

Сьогоднішня акція під Білим домом – не єдина, що звернула увагу американців на долю українських полонених в Росії. Цього тижня в Вашингтоні також відбулися інші події, зокрема, в Конгресі США на підтримку Олега Сенцова та всіх політичних в'язнів з України.

Раніше повідомлялося, що у Санкт-Петербурзі під будівлею Петроградського районного суду затримали трьох активістів, які тримали український прапор і плакат на підтримку українського політв’язня Олега Сенцова.

Нагадаємо, у Києві на Майдані Незалежності проходила акція на підтримку українського політв'язня, кінорежисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування.

Раніше повідомлялося, що у 71 місті світу пройде акція на підтримку Олега Сенцова. 

Так, заходи на підтримку українського політв'язня проходять сьогодні в Австралії, США, Німеччині, Грузії, Ізраїлю, Франції, Німеччині, Об'єднаних Арабських Еміратах, Кувейту, Канаді, Португалії, Британії, Греції, Австрії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Естонії, Литві, Латвії, Італії та Бельгії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: