У США спецпрокурор Мюллер розширив слідчу групу

У США спецпрокурор Мюллер розширив слідчу групу

До розслідування про контактах передвиборного штабу Трампа з Кремлем приєдналася фахівець із боротьби із відмиванням грошей

Юрист Кайл Фрін, яка відповідала в Міністерстві юстиції США за розслідування особливо важливих справ у сфері відмивання грошей та банківського шахрайства, приєдналася до команди спеціального прокурора Роберта Мюллера, який очолює розслідування про можливі контакти членів виборчого штабу Дональда Трампа з Кремлем.

Фрін стала 17-м високопоставленим юристом мін'юсту, офіційно переведеним в «групу Мюллера».

У минулу п'ятницю Кайл Фрін представляла сторону звинувачення під час допиту Джейсона Малоні, прес-секретаря екс-керівника виборчого штабу Трампа Пола Манафорта, який відповів на запитання членів великого журі присяжних у Вашингтоні.

Фрін отримала широку популярність, як глава слідчої групи мін'юсту у справі про фінансування зйомок голлівудського блокбастера «Вовк з Уолл-Стріт». За твердженням слідчих, картина знімалася на кошти, викрадені з державного інвестиційного фонду Малайзії.

Одночасно Кайл Фрін входила до складу слідчої групи, що займалася пошуком коштів, викрадених українськими чиновниками і колишнім президентом Віктором Януковичем, і пізніше виведених за кордон.

У червні цього року колишній керівник виборчого штабу Трампа Пол Манафорт офіційно визнав, що в період з 2012 по 2014 рік він отримав 17 мільйонів доларів від очолюваної Януковичем «Партії регіонів».

Нагадаємо, компанія Facebook передала спецпрокурору США Роберту Мюллеру дані про продаж рекламних місць у соціальній мережі за запитами з Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: