У столиці пройде «Київ-етно-мюзик-фест»: подробиці

У столиці пройде «Київ-етно-мюзик-фест»: подробиці
Протягом двох років більше 60 гуртів стали учасниками фестивалю

«Київ-етно-мюзик-фест» відкриває широкій публіці нові цікаві імена музикантів

17 жовтня в пресцентрі ІА «Главком» (Шовковична, 8/20) проходить пресконференція організаторів унікального фестивалю «Київ-етно-мюзик-фест», який уже третій рік на одній сцені збирає найкращих виконавців, які у своїй творчості звертаються до скарбів української народної музики («автентиків», «академістів», представників сучасних музичних напрямків), перетворюючись на широкий майданчик для спілкування та відкриваючи широкій публіці нові цікаві імена музикантів, які працюють у цьому напрямку.

Протягом двох років більше 60 гуртів стали учасниками фестивалю. У Гала-концертах брали участь лауреати фестивалю та зіркові гості: Ruslana, ManSound, Ніна Матвієнко, Наоні, Іванка Червінська та гурт Gypsy Lyre, ILLARIA та проект Jazz Kolo, Олена КУЛИК та ансамбль «Дніпро», Ірина Шинкарук, Роман Гриньків, Олесь Журавчак, Петро Сказків, Георгій Матвіїв, Кирило Стеценко, хор Київ, ансамбль Калина, Folky Funky, MniShek, The Doox, TaRuta, та багато інших виконавців. Девіз фестивалю - «Від троїстої музики - до фолк-року».

Про всі цікавинки цьогорічного фестивалю, який відбудеться 17 листопада в Українському домі, почуємо з перших вуст від організаторів фесту.

Запрошені гості: 1. Олена Кулик – народна артистка України, автор проекту та генеральний директор фестивалю, директор Київського академічного ансамблю української музики «Дніпро». 2. Любомир Матейко – народний артист України, виконавчий директор фестивалю, художній керівник Київського академічного ансамблю української музики «Дніпро». 3. Олесь Журавчак – лауреат міжнародних конкурсів, сопілкар-віртуоз, арт-директор фестивалю, генеральний продюсер еко-культурного фестивалю «Трипільське коло».

До слова, затверджені нові Правила проведення в Україні національного відбору учасника пісенного конкурсу «Євробачення-2020», згідно з якими учасник національного відбору «Євробачення-2020» повинен гарантувати, що після 15 березня 2014 року не виступав у Росії, Криму та на окупованій території України і не планує там виступати до дати фіналу конкурсу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: