У суді покажуть відео, на якому прокурор ГПУ пропонує хабар за роботу в НАБУ

У суді покажуть відео, на якому прокурор ГПУ пропонує хабар за роботу в НАБУ

Справа стосовно екс-прокурора ГПУ Олександра Матюшка слухається у суді з 2016 року

У середу, 21 листопада, Голосіївський райсуд Києва дослідить відео, на якому зафіксовано пропозицію хабара екс-прокурора ГПУ Олександра Матюшка членам конкурсної комісії за працевлаштування в НАБУ.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

«Фактично, це істотний доказ, який безперечно свідчить про вчинення злочину, а саме - пропозицію неправомірної вигоди. Відповідно, від того, як буде досліджено це відео - залежатиме рішення суду», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що справа слухається у суді від березня 2016 року.

Нагадаємо, 17 лютого 2016 року НАБУ повідомило про затримання прокурора ГПУ, який пропонував членам конкурсної комісії хабар у 10 тисяч доларів за працевлаштування в Бюро. Прокурор ГПУ Олександр Матюшко хотів забезпечити позитивне рішення, щоб стати керівником чи заступником керівника підрозділу детективів НАБУ.

На суді Матюшко заявляв, що «ніякого злочину не вчиняв» та вважає події «підкупом і провокацією з метою створення вигляду боротьби з корупцією».

За інформацією НАБУ, Матюшко від 2013 року працював прокурором у Генеральній прокуратурі України, а до того був районним прокурором в Кіровоградській області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: