У Тернополі депутат попросив мера заборонити торгувати трусами у релігійні свята

У Тернополі депутат попросив мера заборонити торгувати трусами у релігійні свята

Гринда вважає, що торгівля спідньою білизною у дні релігійних свят «це занадто»

Депутат Тернопільської міської ради від ВО «Батьківщина» Володимир Гринда під час засідання сесії 15 червня оголосив запит, у якому вимагає заборонити у місті продавати спідню білизну під час релігійних свят.

За словами депутата, недавно на свято Трійці він побачив на вулиці Тернополя торгові ятки, де торгували спідньою білизною.

«У державі є прийняті державні свята, які зобов’язують по всій державі їх святкувати. Зелені свята входять до тих самих державних свят. Іду я по вулиці 15 квітня на Зелені свята. Вісім чоловік (торгових яток) всього на всього відкриті – труси продають, ліфчики. Другий там продає рибні снасті. Якби це ще був хліб чи ще щось таке необхідне до проживання… Але, щоб на Зелені свята і на світлий понеділок люди відкрили і продавали труси… Це перегиб», - заявив Гринда.

Він попросив, щоб мерія підготувала документ, який би заборонив продавати спідню білизну під час свят.

«В мене таке звернення, чи щоб у рішенні виконкому, чи якесь попередження власникам ринків, щоб хоча б вже на такі дуже кричущі свята, тим більше, що це державні свята… Бо, якби таке було в Німеччині, то в Німеччині моментом власник би полетів, аж за ним би закурилось. Хоч попередження, щоб такі речі більше не робились», - додав Гринда.

Мер пообіцяв звернутись до управління торгівлі міськради, щоб підготувати звернення до тернопільських підприємців з проханням не торгувати під час свят.

Нагадаємо, у Польщі з 1 березня 2018 року почав діяти закон про обмеження торгівлі в неділю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: