У Туреччині арештували пілотів, які минулої осені збили російський Су-24

У Туреччині арештували пілотів, які минулої осені збили російський Су-24

Пілотів вважають причетними до спроби державного перевороту

У Туреччині затримали двох пілотів, яких вважають причетними до збиття російського літака минулого року. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на високопоставленого турецького чиновника.

Раніше, 16 липня, міський голова Анкари Мелих Гекчех повідомив про те, що пілот винищувача, який збив російський бомбардувальник, був причетний до спроби державного перевороту в Туреччині наприкінці минулого тижня.

Також, за словами, Гекчеха, учасники путчу були відповідальні за погіршення відносин з Росією. В кінці минулого року турецькі F16 збили російський літак, коли той порушив військовий простір країни. Судну робили 10 попереджень, однак пілоти не відреагували.

В результаті інциденту, відносини між країнами різко погіршилися. Росія ввела економічні санкції проти Туреччини.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинули більше 260 людей.

В Генштабі заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції. Влада Туреччини найближчими днями направить офіційний запит на екстрадицію зі США опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого вважають головним ідеологом військового перевороту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: