У Варшавському аеропорті «Шопена» з'явився провокаційний плакат, на якому Польща зазіхає на територію України

У Варшавському аеропорті «Шопена» з'явився провокаційний плакат, на якому Польща зазіхає на територію України

Карта Польщі виглядає дещо дивно – на ній зображена частина України

У аеропорту Варшави з’явився дивний плакат із провокативним змістом – на ньому зображена територія Польщі із частиною територій Західної України та Білорусі. Про це у Facebook написав експерт Інситуту масової інформації, історик Роман Кабачій.

«1918 рік. Польща повертає. Це незалежність після 123 років», - написано під зображенням «карти» Польщі.

«Коли Український інститут національної пам’яті випустив настолку з картою розсeлeння украінців поч ХХ ст. на обкладинці — в дeяких польських мeдіях вчинився гвалт: «Украінці прeтeндують на наші зeмлі!» Ось - фото з Аeропорту Шопeна у Варшаві, наші дні. Упс», - прокоментував фото із варшавського аеропорта радник голови Українського інституту національної пам'яті Олександр Зінченко.

«Мeні психологи пояснили, коли хтось підозрює іншого в чимсь, про що той «ані сном, ані духом» - цe нe обов'язково паранойя: просто людина думає, що інші чинять у той спосіб, як вона вчинила б. «Проeкція» називається», - додав Зінченко.

Нагадаємо, Польща 11 листопада святкувала свій день незалежності. У Варшаві націоналісти пройшлися маршем

Як повідомлялося, 8 листопада глава Української держави Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковький заявив, що Київ «використовує» Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Глава польської дипломатії зауважив, що «кісткою незгоди» у двосторонніх відносинах є історія, «до певної міри» освіта, а також повернення польській громаді в Україні церковного майна – костелів та парафіяльних будинків.

Ващиковський підкреслив, що після візиту до Львова він хоче зустрітися з президентом РП Анджеєм Дудою, але «не має для президента оптимістичних новин».

Глава польської дипломатії зазначив, що рішення про те, чи їхати в Україну в середині грудня, Дуда має прийняти самостійно, «але ситуація є досить складною».

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда заявив, що люди, які відверто проголошують націоналістичні і антипольські погляди, не повинні займати важливих посад в українській політиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: