Дуда закликав Порошенка не призначати на посади людей з антипольськими поглядами

Дуда закликав Порошенка не призначати на посади людей з антипольськими поглядами
Президент Польщі Анджей Дуда

Такі люди не будують співпраці між нашими країнами, вони їх руйнують, - заявив Дуда

Люди, які відверто проголошують націоналістичні і антипольські погляди, не повинні займати важливих посад в українській політиці. Про це заявив у вівторок, 7 листопада, президент Польщі Анджей Дуда.

«Я очікую від президента Петра Порошенка і його співпрацівників, від прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, що люди, які відверто проголошують націоналістичні і антипольські погляди, не займатимуть важливих посад в українській політиці», - сказав він для католицьких ЗМІ ТБ Trwam i Радіо Maryja.

«Такі люди не будують співпраці між нашими країнами, вони їх руйнують. Тому такі люди у великій політиці, в політиці, яка має міжнародне значення, не повинні з українського боку мати місце», - продовжив Дуда.

Він наголосив: «Те, що є такі особи - а всі ж ми знаємо, що такі існують – це дуже недобрий знак з українського боку стосовно нас».

Глава польської держави ще раз зазначив: «Про це також необхідно говорити голосно, що на дуже важливих посадах в Україні є люди, які практично мають відверто антипольські погляди, це неприйнятно».

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковький заявив, що Київ «використовує» Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Глава польської дипломатії зауважив, що «кісткою незгоди» у двосторонніх відносинах є історія, «до певної міри» освіта, а також повернення польській громаді в Україні церковного майна – костелів та парафіяльних будинків.

Ващиковський підкреслив, що після візиту до Львова він хоче зустрітися з президентом РП Анджеєм Дудою, але «не має для президента оптимістичних новин».

Глава польської дипломатії зазначив, що рішення про те, чи їхати в Україну в середині грудня Дуда має прийняти самостійно, «але ситуація є досить складною».

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: