У Великій Британії сумніваються, що вдасться досягнути компромісу із ЄС цього тижня

У Великій Британії сумніваються, що вдасться досягнути компромісу із ЄС цього тижня

Даний тиждень є вирішальним в переговорах Лондона і Брюсселя

Політичний редактор популярного британського таблоїда The Sun Том Ньютон Дан повідомив, що Велика Британія і ЄС скоріше за все не досягнуть компромісу щодо суперечливих питаннь цього тижня. Так само на завтрашньому засіданні уряду британські міністри не розглядатимуть жодні нові пропозиції від ЄС.

Як наслідок, можливий надзвичайний саміт глав держав і урядів ЄС для схвалення домовленості може відбутися не раніше 27 чи 28 листопада.  Про це редактору The Sun повідомили джерела в британському уряді, пише Reuters.

Зі свого боку речник уряду Терези Мей заявив, що Лондон націлений на досягнення компромісу із ЄС якомога раніше. Відповідна заява була зроблена у відповідь на повідомлення видання ITV, що в разі відсутності прогресу в переговорах із ЄС протягом тижня сценарій відсутності угоди на березень 2019 року стає все більш реальним.

Окрім того, речник британського кабінету міністрів знову наголосив, що Лондон виступає проти закріплення на невизначений термін механізму гарантування свободи пересування на кордоні Республіки Ірландії і британської Північної Ірландії шляхом фактичного збереження Північної Ірландії в межах митного союзу і єдиного ринку ЄС, що означатиме фактичний поділ самої Великої Британії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: