У Венесуелі понеділок оголосили вихідним днем через блекаут

У Венесуелі понеділок оголосили вихідним днем через блекаут

Блекаут у Венесуелі триває з 8 березня

Фото: Reuters

Сьогодні у Венесуелі будуть скасовані заняття в школах і робота в офісах і на підприємствах

Віце-президент Венесуели Хорхе Родрігес заявив про те, що понеділок, 11 березня, оголошено в країні додатковим вихідним через відключення електроенергії.

Про це він написав у Twitter.

В цей день будуть скасовані заняття в школах і робота в офісах і на підприємствах.

Натомість тимчасовий в.о. президента Венесуели Хуан Гуайдо заявив про те, що попросить парламент країни ввести режим надзвичайного стану.

За словами Гуайдо, через відключення електроенергії загинули щонайменше 17 осіб, а місцеві підприємці втратили близько $400 млн.

Як повідомляв «Главком», у Венесуелі в ніч на 8 березня зареєстровані масові відключення електрики майже у всіх штатах, а також у столиці країни Каракасі. Президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив «американський імперіалізм» у причетності до перебоїв з електропостачанням в країні.

США відхрестилися від причетності до відключення електроенергії у Венесуелі.

Національна електрична компанія Венесуели (Corpoelec) повідомила, що причиною перебоїв з подачею електрики стала диверсія на найбільшій гідроелектростанції країни «Ель-Гури». «Це частина електричної війни проти держави», - заявили в компанії.

Уряд глави Венесуели Ніколаса Мадуро заявляє, що причиною знеструмлення стала кібератака на найбільшу гідроелектростанцію країни

Без світла залишилися 23 з 25 штатів країни, а також столиця країни - Каракас.

Повідомлялсоя, що принаймні 15 дітей померли 8 березня у лікарні в місті Матурін  (штат Монагас, Венесуела), який залишився без електрики, як і більша частина всієї країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: