У Зеленського заявили, що варіант оголошення дефолту не розглядається

У Зеленського заявили, що варіант оголошення дефолту не розглядається
Українська влада не розглядає варіант із дефолтом і розраховує на домовленості з МВФ

Прессекретар президента наголосила, що влада розраховує на домовленості з МВФ

Українська влада не розглядає варіант із дефолтом і розраховує на домовленості з Міжнародним валютним фондом і щодо збільшення потенційного фінансування допомоги в боротьбі з пандемією коронавірусу.

Про це розповіла прессекретар президента України Юлія Мендель.

«Україна дуже довго і важко буде оговтуватися через дефолт. Влада не ризикуватиме життями українців, а тому не розглядає варіант дефолту», - зазначила Мендель.

Вона додала, що Україна очікує на підтримку в зв'язку з поширенням коронавірусу.

«Для України нині надзвичайно важлива співпраця з МВФ. Ми дуже раді, що нам вдалося домовитися про збільшення потенційного фінансування. Адже на додачу до програми допомоги, яку ми обговорювали раніше, МВФ розглядає підтримку України у боротьбі з поширенням коронавірусу Covid-19», - сказала вона.

Вона наголосила, що Зеленський сподівається на відповідальність народних депутатів перед українцями, і що на позачерговому засіданні Ради вони проголосують необхідні законопроєкти для підтримки бізнесу, соціально вразливих категорій населення, а також надважливі реформи у банківському та аграрному секторі, які забезпечать фінансову підтримку МВФ.

Раніше повідомлялося, що позачергове засідання Верховної Ради має відбутися 30 березня.

Нагадаємо, 16 березня президент Володимир Зеленський у своєму екстреному зверненні наголосив, що не зважаючи на карантин через коронавірус, парламент має впровадити земельну реформу. «Швидкі реформи – це швидка допомога для економіки.Без них – економічна кома. І це не питання. Це відповідь. У такі часи всі народні депутати мають усвідомити відповідальність. У такі часи ви блокуєте не трибуну – ви блокуєте життя України», – заявив президент.

Як повідомлялось, Верховна Рада обговорює можливість проведення позачергового засідання 28 березня на стадіоні.

Крім того, спікер Ради Дмитро Разумков назвав дискусійною можливість проведення засідання парламенту в режимі відеоконференції та заявив, що ще немає згоди про винесення на розгляд відповідного законопроєкту №3250 (про підстави та порядок проведення пленарних засідань Верховної Ради та засідань парламентських комітетів пропонує працювати в режимі відеоконференції протягом двох місяців, - Главком).

Як повідомлялось, 23 березня представник президента в Раді, перший заступник голови Ради Руслан Стефанчук запропонував парламенту 60 днів проводити засідання парламенту в режимі відеоконференції в рамках карантину для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Як повідомлялось, українські політики і бізнесмени заразилися коронавірусом у трьох ресторанах гірськолижного курорту Куршевель.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: