Олігарх, якому Зеленський доручив Одеську область, поскаржився на повний параліч ОДА

Олігарх, якому Зеленський доручив Одеську область, поскаржився на повний параліч ОДА
Андрій Ставніцер розповів про неготовність Одещини протистояти коронавірусу

В Одеській області п'ять разів за останній тиждень змінювався список опорних лікарень, - розповів Ставніцер

Бізнесмен Андрій Ставніцер, який курирує Одеську область на час карантину та надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусу, заявляє, що влада нічого не робить для боротьби з СOVID-19, і що відповідального чиновника, який може приймати рішення, в області немає. Він також вимагає, щоб штаб при ОДА працював, а не існував на папері.

Про це Ставніцер написав у «Фейсбуці».

«В Одеській області п'ять разів за останній тиждень змінювався список опорних лікарень. Щоразу сотні волонтерів, бізнесменів, небайдужих людей у буквальному сенсі на півдорозі розвертають машини, забиті коробками з антисептиком і масками, і їдуть в інший кінець області... Глава облохоронздоров'я Оксана Сорочан, кожні півтори години зривається в сльози. Губернатор Максим Куций не плаче, але рішень не приймає», - написав він.

Ставніцер зазначив, що виконав прохання президента Зеленського і організував бізнес на допомогу області в боротьбі з коронавірусом.

«200 власників найбільш ключових підприємств регіону цілодобово працюють над тим, щоб знайти не тільки дорогі апарати ШВЛ, а й елементарні маски, костюми, окуляри, рукавички, бахіли. І оплачують їх. 20 менеджерів залишили свою роботу, не сплять і не їдять, щоб забезпечити закупівлі, документообіг, логістику, комунікації і все, що потрібно штабу», - написав він.

За його словами, партнери з ОДА за цей час тільки подзвонили кілька разів з питанням про те, скільки грошей здали бізнесмени.

«Знаєте, що було в Одеському аеропорту, коли туди привезли тести з Китаю? Представники різних регіонів побилися між собою і з Національною гвардією за ці коробки. Кожен почав брати собі те, що бачив - довелося перекривати виїзд з аеропорту. Таке відбувається під час безвладдя. І це страшніше, ніж порожні лікарні», - написав Ставніцер.

«Я не можу пересувати ноги владі. Я не можу змушувати працювати облохоронздоров'я, командувати лікарями, піднімати зі стільців співробітників ОДА і робити так, щоб їхній штаб працював насправді, а не на папері. І не хочу! У мене немає медичної освіти, і кажуть, що я не повинен вказувати лікарям. Добре. Покажіть мені, хто повинен? В одеській області цієї людини немає. Повний параліч», - додав він.

Бізнесмен вимагає, щоб було прийняте остаточне рішення щодо опорних лікарень, штаб при ОДА почав функціонувати насправді, а не на папері як контролюючий орган.

«Вирішіть питання з лікарнями. Або вся наша праця матиме мізерний результат, а ми так не вміємо», - підсумував він.

Як відомо, 16 березня президент Володимир Зеленський зібрав у себе в Офісі українських олігархів і великих бізнесменів, щоб попросити про допомогу. Ставніцеру Зеленський доручив боротьбу з коронавірусом на Одещині. 

 Детальніше читайте в матеріалі: Темні часи. Як олігархи приручили Зеленського


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: