У Житомирі звільнили керівника лабораторії, що не справлялась із тестуванням на Covid-19

У Житомирі звільнили керівника лабораторії, що не справлялась із тестуванням на Covid-19
Головний санітарний лікар Віктор Ляшко поїхав розбиратись у Житомир

Лабораторія не зачиняється, аналізи відправили в інші установи

Житомирська лабораторія не зачиняється на прийом зразків для ПЛР-дослідження, буде лише звільнено її керівника. Крім того, всі лабораторії України, що проводять дослідження на коронавірусну хворобу, продовжують свою роботу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Так, є велика кількість зразків у певних областях, зокрема, в Житомирській. Сьогодні частина зразків Житомирського обласного лабораторного центру була відправлена в інші лабораторії, які менш завантажені», - повідомив він.

Ляшко переконаний, що головними державними санітарними лікарями в областях мають бути керівники, які в межах своїх компетенцій та можливостей можуть вирішувати проблемні питання. Так він відреагував на те, що в Житомирській області є проблеми з проведенням ПЛР-дослідження і що затримуються результати тестувань.

За його словами, минулої суботи у Житомир була відправлена комісія Міністерства охорони здоров’я, яка за результатами перевірки дала відповідні рекомендації. В.о. керівника Житомирського лабораторного центру пообіцяв взяти ці рекомендації в роботу та виправити помилки. Проте нічого не змінилось. Після поїздки у Житомир Ляшко стверджує, що  «основна проблема – відсутність комунікації в.о. керівника лабораторного центру та всіх інших стейхолдерів (медичні заклади, ОДА, міська рада)». При цьому він визнав, що медичні працівники лабораторії працюють понаднормово вже кілька місяців.

Ляшко також повідомив, що «за всієї поваги до досвіду та віку» керівника лабораторії таки звільнили. Протягом найближчих кількох днів буде визначено, хто тимчасово виконуватиме обов’язки керівника лабораторного центру та головного державного санітарного лікаря Житомирської області. А після завершення епідемії Covid-19 буде оголошено конкурс на цю посаду.

Нагадаємо, що 30 квітня 2020 року директор ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» МОЗ України Зіновій Парамонов розповідав, що в ОЛЦ не вистачає вірусологів та лаборантів, аби оперативно проводити ПЛР-дослідження на виявлення коронавірусної інфекції у пацієнтів.

Вчора Житомирський обласний лабораторний центр попередив керівників медичних закладів, що 7-9 травня не буде приймати матеріал на тестування коронавірусу методом ПЛР, через перевантаженість установи. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: