Лабораторії не встигають робити тести на Covid-19. Прецедент у Житомирі

Лабораторії не встигають робити тести на Covid-19. Прецедент у Житомирі
У Житомирі не вистачає лаборантів, щоб проводити тестування на Covid-19

Виняток лише для тяжкохворих та малолітніх дітей

Житомирський обласний лабораторний центр попередив керівників медичних закладів, що 7-9 травня не буде приймати матеріал на тестування коронавірусу методом ПЛР. Крім матеріалів від важкохворих на Covid-19 та малолітніх дітей. Про це повідомляє Житомир.info, посилаючись на лист від 6 травня за підписом керівника Житомирського ОЛЦ, головного державного санітарного лікаря області Зіновія Парамонова.

«Таке рішення прийнято по причині завантаження лабораторії на 7-8 днів наперед та відсутністю можливостей для зберігання такої кількості біологічного матеріалу. Надалі просимо обгрунтовано підходити до забору та направлення матеріалу на ПЛР-тестування та як це передбачено стандартами медичної допомоги», - йдеться у листі.

6 травня також під час брифінгу начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик поінформував, що на проходження ПЛР-діагностики нині чекають 800 проб, а за минулу добу було проведено 124 обстеження.

Водночас голови Житомирської обласної ради та ОДА й ще більше десятка чиновників, які контактували з хворим на коронавірус першим заступником голови облради, оперативно отримали результати тестів і прозвітували про це 5 травня.

Раніше 30 квітня 2020 року директор ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» МОЗ України Зіновій Парамонов розповідав, що в ОЛЦ не вистачає вірусологів та лаборантів, аби оперативно проводити ПЛР-дослідження на виявлення коронавірусної інфекції у пацієнтів. На 30 квітня в центрі чекали своєї черги вже 200 аналізів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: