Україна і Росія обговорять «борг Януковича» наприкінці жовтня

Україна і Росія обговорять «борг Януковича» наприкінці жовтня
Екс-президент України Віктор Янукович

Зустріч міністрів фінансів України та РФ щодо «боргу Януковича» відбудеться в Німеччині

Міністри фінансів України і РФ наприкінці жовтня проведуть переговори щодо боргу в 3 млрд доларів. Про це заявив глава мінфіну РФ Антон Силуанов, повідомляє ТАСС.

За його словами, зустріч відбудеться в Німеччині.

«Ми зв'язалися з колегами з Німеччини і запропонували зустрітися (з міністром фінансів України. – Ред.) на їхній території, в Німеччині. Наприкінці жовтня, але дата ще опрацьовується», – сказав міністр.

Нагадаємо, як повідомили в Мінфіні, Україна готова до переговорів з Москвою щодо «боргу Януковича» і готова вирішити це питання в судовому порядку.

Україна заявила, що впевнена у своїй правовій позиції в судовому спорі з Російською Федерацією в англійському суді стосовно 3 млрд доларів боргу за єврооблігаціями, однак залишається відкритою для можливості мирного врегулювання спору, якщо для цього буде знайдено прийнятні підстави.

«Відповідно до зобов’язання України за умовами поточної програми МВФ, а саме щодо «сумлінного» проведення переговорів з РФ з цього заявленого боргу, Україна готова вступити в подальші переговори про можливе вирішення спору», – зазначили в Мінфіні України.

«Будь-які такі переговори, які можуть статися у відповідний час, жодним чином не перешкоджають позиції України в цьому судовому провадженні», – заявили у фінансовому відомстві.

Мінфін нагадав, що позицію України чітко викладено в запереченнях проти позову, поданих Україною 27 травня 2016 року в рамках провадження, що триває в англійському суді.

«Україна впевнена у своїй правовій позиції і зосереджена на підготовці до слухання, запланованого на січень 2017 року», – зазначили у відомстві.

Україна оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи борг, взятий урядом Азарова у 2013 році в обсязі 3 млрд доларів, а також борги держхолдингу «Укравтодор» і Конструкторського бюро «Південне» перед російськими банками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: