Україна подасть апеляцію на результати фіналу з греко-римської боротьби на Олімпіаді в Ріо

Україна подасть апеляцію на результати фіналу з греко-римської боротьби на Олімпіаді в Ріо

Міністр спорту Жданов вважає, що мав місце конфлікт інтересів

Україна буде подавати апеляцію щодо результатів фіналу з греко-римської боротьби на Олімпіаді в Ріо, де український спортсмен Жан Беленюк програв росіянину. Про це повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов, передає «5 канал».

За словами міністра, Беленюк об'єктивно краще виглядав під час поєдинку. Але виник конфлікт інтересів, який повинні були не допустити організатори змагань. Адже російський спортсмен - етнічний грузин, так само як і суддя, який віддав йому перемогу. Більш того, як пишуть користувачі соцмереж, цей суддя насправді ще й живе в російській Твері.

«Я відразу зателефонував Жану Беленюку і сказав, що він справжній чемпіон, його срібло на вагу золота і я вважаю, що суддівство було необ'єктивним. Потім я розмовляв з Олегом Кравченко. Це президент Федерації боротьби. Я сказав, що наполягаю на тому, щоб вони подавали апеляцію. Він мене запевнив, що, дійсно, апеляція буде подана», - заявив міністр спорту.

Нагадаємо, у фіналі греко-римської боротьби на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро український спортсмен Жан Беленюк програв російському спортсменові Давиту Чакветадзе з рахунком 2-9, завоювавши, таким чином, срібну медаль.

Як повідомляв «Главком», грузинський суддя Темо Казарашвілі, який на Олімпіаді в Ріо судив під час поєдинку з греко-римської боротьби між українцем Жаном Беленюком з росіянинином Давітом Чакветадзе, проживає в Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: